V Inovativním podnikání se toho na začátku akademického roku děje opravdu hodně. Úvodní týden pro naše prváky je každoročně důležitou událostí, a ten letošní nebyl výjimkou. Noví studenti měli jedinečnou příležitost seznámit se nejen mezi sebou, ale také se staršími studenty, od kterých získali cenné rady a informace. Tento netradiční studijní program si totiž klade za cíl nejen vzdělávat, ale především být součástí reálné praxe a podnikat.  

Během úvodního týdne se studenti rozdělili do dvou týmů, ve kterých budou v nadcházejících měsících zakládat své reálné společnosti a spolupracovat na podnikatelských projektech. Hned na začátku si všichni nováčci vyzkoušeli první týmový úkol, ve kterém každý tým dostal 200 Kč a měl za úkol tuto částku v omezeném čase co nejvíce navýšit. Tento úkol nebyl jen zkouškou jejich kreativního myšlení a podnikatelského ducha, ale také příležitostí, jak se navzájem poznat a naladit se na společnou vlnu spolupráce. A co je důležité – užili si u toho spoustu zábavy! 

Součástí úvodního týdne byl také první Houston Calling tohoto akademického roku. Poprvé se na této klíčové akci setkaly všechny ročníky – máme tedy Full House! Pro první ročník byl Houston Calling zatím spíše pozorovací zkušeností, kdy měli šanci nasát atmosféru a zjistit, na čem pracují starší kolegové. Tato zkušenost byla pro nové studenty skvělá, neboť jim ukázala, na co se mohou těšit. 

Letošní rok je výjimečný i díky tomu, že se naše komunita rozrostla nejen o nové studenty, ale také o dva nové kouče – Lukáše Zajíčka a Radima Kirschnera, kteří se stali součástí komunity a nyní jsou kouči prvních ročníků. Celkem má tedy Inovativní podnikání 69 studentů a 6 koučů.  

Úvodní týden byl zakončen tradiční akcí „Forest and (maybe) Back“, kterou pro prváky připravily starší ročníky. Šlo o třídenní dobrodružství do neznáma, kde studenti neměli žádné tušení, co je čeká. Akce prověřila jejich odvahu, týmovou spolupráci a přinesla jim nespočet zážitků. S plným elánem se tak naši prváci stali oficiálními členy komunity Inovativního podnikání. 

S úspěšně zvládnutým úvodním týdnem se studenti mohou těšit na další výzvy, které je čekají v nadcházejících měsících. Už teď je jasné, že tento ročník bude plný nápadů, inovací a nezapomenutelných zážitků.